Διακοπή λειτουργίας του Ομίλου

Αγαπητά μέλη,

Υπό τις παρούσες συνθήκες και για λόγους πρόληψης, θα πρέπει να διακόψουμε τις συναθροίσεις μας στον όμιλο. Με νεότερο μήνυμά μας θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο για την δημόσια υγεία!

Το Δ.Σ.


Αναβολή 14ου τουρνουά Ο.Σ.Θ.

Αγαπητοί συμπαίκτες,

Δεδομένων των ολοένα και αυξανόμενων νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και θέλοντας να συμμορφωθούμε στα έκτακτα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή 08/03/2020:

"Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας , Σωτήρης Τσίοδρας, τα νέα μέτρα έχουν ως επίκεντρο τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και περιλαμβάνουν:
- Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες
- Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων για 4 εβδομάδες.
- Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες
Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για  δύο εβδομάδες
Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ελέγχων.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου και θα θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους"

αποφασίζουμε να αναβάλουμε το τουρνουά του Ο.Σ.Θ. που ήταν προγραμματισμένο για τις 21-22/03/2020. Οι φίλοι μας που είχαν προγραμματίσει να μείνουν στο ξενοδοχείο Holiday Inn, που θα φιλοξενούσε την εκδήλωση, αποδευσμεύονται και το ξενοδοχείο θα τους επιστρέψει τις τυχόν καταβληθείσες προκαταβολές.


Ευχόμαστε το καλύτερο για την δημόσια υγεία και καλή μας αντάμωση, με καλύτερες συνθήκες!

Με σκραμπλικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ.


Σεμινάρια σκραμπλ

Ο Ο.Σ.Θ. για 4η χρονιά διοργανώνει σεμινάρια για την εκμάθηση του αγαπημένου μας παιχνιδιού. Θα πραγματοποιηθούν σε 2 κύκλους και τα μαθήματα του 2ου κύκλου ξεκινούν στις 10 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλ. 6972205948.


2o Λιγκ Καπ

Το 2ο Λιγκ Καπ Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε φέτος στο Roof Garden της Άνω Φοιτητικής Λέσχης του Α.Π.Θ. την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. Συγχαρητήρια στον Σωκράτη Αληχανίδη για την 1η Θέση αλλά και στη Δήμητρα Τζάρα και Κύρκο Αικατερινάρη για τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα! Συγχαρητήρια και στη Βερόνικα Τριανταφυλλίδου που έσκισε στα στατιστικά! 4 νέα μέλη μας, πήραν το βάπτισμα του πυρός και παίξανε στην πρώτη επίσημη βαθμολογημένη διοργάνωση! Ευχαριστούμε την Αναστασία Καρακόλη και τα υπόλοιπα κορίτσια από τη Βέροια για την παρουσία σας! Ευχαριστουμε όλους για τη συμμετοχή τους περνώντας μία πολή όμορφη Κυριακή παίζοντας scrabble, και διασκεδάζοντας μασκαρεμένοι!

  

Η προκήρυξη της διοργάνωσης


14ο εαρινό τουρνουά σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει το 14ο τουρνουά σκραμπλ Θεσσαλονίκης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Λόγω όμως των εκτάκτων μέτρων της κυβέρνησης για την αποτροπή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2, το τουρνουά αναβλήθηκε επ' αόριστον.

tournament14

Προκήρυξη


2o Τουρνουά Duplicate Σκραμπλ (Βελγική Παραλλαγή)

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το 2o Τουρνουά Duplicate Σκραμπλ (Βελγική Παραλλαγή) Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:30, στο ισόγειο του κτιρίου του Α.Μ.Ο. «Γαλαξίας» (Β. Όλγας 285). Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες διεξαγωγής όπως υπάρχουν στη σελίδα του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.)  και τηρήθηκαν οι όροι αποδοχής λέξεων όπως αναγράφονται στην σελίδα της Π.Ε.Σ. και στη σελίδα του Ο.Σ.Θ. Η Λένα Διδασκάλου κατέκτησε την 1η θέση ενώ η Δήμητρα Τζάρα και η Σοφία Χαυλίδου την 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στους νικητές απονομήθηκαν μετάλλια στο τέλος της διοργάνωσης του 2ου Λιγκ Καπ, στις 23 Φεβρουαρίου ενώ κληρώθηκαν σε υπόλοιπους παίκτες 3 επιπλέον δώρα.


Προκήρυξη


Κοπή πίτας - Γενική συνέλευση

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε Γ.Σ. στον Ο.Σ.Θ. με μοναδικό θέμα ημερήσια διάταξης : "Ανασκόπηση του 2019, απολογισμός και έγκριση πεπραγμένων του Δ.Σ.". Μετά το πέρας της Γ.Σ., ακολουθήσε η κοπή της φετινής βασιλόπιτας και με αφρώδη οίνο προϋπαντήσαμε την καινούργια χρονιά. Το φλουρί της βασιλόπιτας το κέρδισε το μέλος μας Τάνια Τσιμπερίδου και το δώρο της, όπως κάθε χρόνο, ήταν η ετήσια συνδρομή!

     


12ο χειμερινό τουρνουά σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς

Ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς διοργάνωσε με επιτυχία το 12ο Χειμερινό Τουρνουά Σκραμπλ στο ξενοδοχείο The Stanley στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2020. Συμμετείχαν 82 παίκτες και νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μουζεβίρης του ΟΣΘ. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Άρης Μπάτρης (ΟΣΑΠ) και την 3η θέση η Αννίτα Κυπαρισσούδα του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης. Το βραβείο "Αμαλία Καλυβινού" για την ομορφότερη λέξη, το κέρδισε η Χριστίνα Ζαχαρίου μέλος του ΟΣΘ με τη λέξη "ΞΩΘΙΑΣ".

Πληροφορίες - στατιστικά


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Το ΟΣΘιτόδενδρο, γέμισε και φέτος με στολίδια! Στολίδια που μας αλλάζουν τη διάθεση και την κάνουν γιορτινή, που μας δίνουν ευκαιρία να ευχηθούμε σε όλους καλές γιορτές, με αγάπη, ομόνοια, ευημερία, ευτυχία και ... επιπλέον τύχη στους απανταχού σκραμπλίζοντες!

Υ.Γ.: Τα σκραμπλογράμματα δια χειρός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΒΛΑΣΙΟΥ, δείχνουν το αποτύπωμα που άφησε στον όμιλο μας, ο κατά κόσμον ΠΑΠ, κι ας τον κέρδισε ο ... "τρεχτισμός"!!!

Χρόνια πολλά σε όλους κι ας ευχηθούμε η καινούργια χρονιά που σε λίγο θα έρθει να φέρει μόνο χαρές!1ο Τουρνουά Σκραμπλ Αλλιώς

Ο Ο.Σ.Θ. συνδιοργάνωσε με τον Όμιλο Σκραμπλ Καστοριάς το 1ο Τουρνουά Σκραμπλ με βελτιωμένη κατανομή και αξία γραμμάτων στις 30 Νοεμβρίου στις εγκατάστασεις του στον Α.Μ.Ο. Γαλαξίας Β. Όλγας 285. Συμμετείχαν 18 παίκτες και νικητής αναδείχθηκε ο Κυρκος Αικατερινάρης (Ο.Σ.Θ.) ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησαν αντίστοιχα ο Γιάννης Παπαλάμπρος (Ο.Σ.Κ.) και η Δήμητρα Τζάρα (Ο.Σ.Θ.). Τα έσοδα του τουρνουά διατέθηκαν στο "Κέντρο Ζωής"  λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS. Ευχαριστούμε τον Κο Αποστόλη Πελτέκη για την ενημέρωση των δράσεων του Κέντρου.


Προκήρυξη    Φύλλο βαθμολογίας


1ο Πρωτάθλημα Εξάσκησης Αγωνιστικού Σκραμπλ

To Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ. προκήρυξε το 1ο Πρωτάθλημα Εξάσκησης Αγωνιστικού Σκραμπλ (Πρωτάθλημα Νέων Μελών όπως το γνωρίζαμε),  στο οποίο μπορούν να παίξουν τα νέα μας μέλη αλλά και παλιά με πιο χαλαρούς κανονισμούς (περισσότερο χρόνο σκέψης, χωρίς ποινή ενστάσεων και έχοντας τη λίστα των 2 και 3 γραμμάτων στη διάθεσή τους). Η κλήρωση του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου και έχουν προβλεφθούν και κενές θέσεις για όποιον το επιθυμεί να μπει και μετέπειτα στο πρωτάθλημα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972205948, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , είτε αυτοπροσώπως στον όμιλο.

Προκήρυξη


4ο τουρνουά σκραμπλ Ρόδου

Ο Όμιλος Σκραμπλ Ρόδου-Δωδεκανήσου (Ο.Σ.Ρ.Δ) διοργάνωσε το 4ο του χειμερινό τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στις 7 & 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Best Western Plaza Hotel. Συμμετείχαν 30 άτομα από τους οποίους νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Παναγοπούλου (Ο.Σ.Α.Π.). Τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα κατέκτησαν η Ελευθερία Δημοπούλου (Ο.Σ.Ρ.Δ.) και ο Νίκος Σαλαμούρας (ΑΓΡ).


Η ανακοίνωση της διοργάνωσης στο Facebook   Πληροφορίες - στατιστικά


1ο Πρωτάθλημα Αναγραμματισμών 2019-2020

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 διοργανώθηκε ο 1ος αγώνας του 1ου Πρωταθλήματος Αναγραμματισμών στον Ο.Σ.Θ. Ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε τον Μάιο και διοργάνωθηκε δοκιμαστικά ο 1ος Αγώνας, θα διεξαχθεί φέτος σε 5 αγώνες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίκτης να μπορεί να βρεί όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις με τα γράμματα που θα του δίνονται. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται στην εκμάθηση νέων λέξεων καθώς και στο να βρίσκει περισσότερες επιλογές όταν παίζει σκραμπλ. Ευχαριστούμε το νέο μέλος του Ο.Σ.Θ. και ερευνήτρια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Μαρία Αλεξίου, για την πολύτιμη βοήθειά της.
     

Σκραμπλοκουίζ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Σκραμπλοκουιζ στον ΟΣΘ, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. Ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες να μάθουν νέες λέξεις, να βρουν κωδικούς συνδυάζοντας τα με τις γνώσεις τους από το σκραμπλ. Δόθηκε επίσης η ευκαιρία να παίξουν οι διαγωνιζόμενοι σε ομάδες για να  συνεργαστούν για τη νίκη αλλά και για να διασκεδάσουν! Συμμετείχαν συνολικά 21 παίκτες που χωρίστηκαν σε 5 ομάδες ("Ηρακλής", "3 και ο Κούκος", "GNTM", "Αρμενιστές" και "Power Rangers"). Νικήτρια (με 57 πόντους) αναδείχθηκε η ομάδα του Ηρακλή, που αποτελούνταν από την Εύη Κατσαούνη (Αρχηγός), την Φωτεινή Μπεντίλα, το Γιώργο Γεωργακάκη και τον Γιάννη Αναστασιάδη.

Η πρόσκληση με τους κανόνες του παιχνιδιού


7ο τουρνουά Βέροιας

Ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας (Ο.Σ.Β.) διοργάνωσε το 7ο φθινοπωρινό του Τουρνουά Σκράμπλ, στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019, στον πολυχώρο Εληά της Βέροιας. Δόθηκαν επτά (7) αγώνες με σύστημα ελβετικό από τους οποίους νικήτρια αναδείχθηκε η Εύα Ζέρβα με 7/7 νίκες, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν η Δήμητρα Παναγοπούλου και ο Τάκης Παπαγιαννόπουλος, όλοι τους μέλη του Ο.Σ.Α.Π.

Ανακοίνωση της διοργάνωσης στο Facebook   Τελική κατάταξη   Πληροφορίες - στατιστικά


12ο φθινοπωρινό τουρνουά Πτολεμαΐδας

Ο Όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας διοργάνωσε το 12ο φθινοπωρινό του τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον αγαπητό συμπαίκτη Σάββα Αυτζαλανίδη, 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο "Παντελίδης". Το τουρνουά περιελάμβανε 7 αγώνες και έγινε με σύστημα ελβετικό. Νικητής αναδείχθηκε ο Άρης Μπάτρης από τον Ο.Σ.Α.Π. ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Εύη Κατσαούνη και ο Μπάμπης Τοπάλογλου από τον Ο.Σ.Θ.

ptolemaida_tour_12

Προκήρυξη    Τελική κατάταξη    Πληροφορίες - στατιστικά


Εκδήλωση για την Κυριακή 29/9/2019

Την Κυριακή 29  Σεπτεμβρίου 2019, στις 19.00' στο χώρο του Ο.Σ.Θ. διοργανώθηκε εκδήλωση με θέματα:

1. Παρουσίαση της μελέτης συχνοτήτων γραμμάτων του Χρήστου Τζήμα (διάρκεια 20’)

2. Αναδρομή στο πρώτο πανελλήνιο του 2005 – τα πρώτα βήματα του Ο.Σ.Θ. (Β. Καζαντζίδου-Δ. Τζάρα-Χ. Τζήμας) (διάρκεια 20’)

3. «Λεξομανής»- Προβολή του ντοκιμαντέρ Scrabylon (διάρκεια 60’).


14ο πρωτάθλημα Ο.Σ.Θ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του του Ο.Σ.Θ. προκήρυξε το 14ο πρωτάθλημα σκραμπλ για την περίοδο 2019-2020. Την Πέμπτη 19/9/2019 και ώρα 20:30 έγινε η κλήρωση στην αίθουσα του ομίλου με 45 συμμετοχές.  Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ και Κυριακή από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, πλην αργιών ή άλλων εκδηλώσεων του Ο.Σ.Θ. Παρακάτω θα δείτε το πρόγραμμα για τις 8 πρώτες αγωνιστικές.4ο Καλοκαιρινό Τουρνουά Σκραμπλ Μαραθώνα

Με κέφι ολοκληρώθηκε και το 4ο τουρνουά σκραμπλ στην παραλία Μαραθώνα, που διοργάνωσε ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς (Ο.Σ.Α.Π.) στις 24 & 25 Αυγούστου 2019. Νικητές αναδείχθηκαν οι: Μπραζιτίκου Ραλία (Ο.Σ.Θ.), Ζέρβα Εύα ( Ο.Σ.Α.Π.) και Παπαγιαννόπουλος Τάκης (Ο.Σ.Α.Π.).

   

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης


10ο καλοκαιρινό τουρνουά σκραμπλ στο Camping "Aρμενιστής"

Αρμενίσαμε... "χαλλλαρά" -όπως λέμε εμείς στη Σαλονίκη- σε ένα αβαθμολόγητο (Non - rated) τουρνουά, το 10ο Τουρνουά Σκραμπλ στο camping "Aρμενιστής" στη Χαλκιδική, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου 2019. Νικητές του τουρνουά αναδείχθηκαν ο Κύρκος Αικατερινάρης, ο Μπάμπης Τοπάλογλου και ο Γιώργος Μπαλτάς. Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα μας στο facebook:  https://www.facebook.com/events/392995458008977/

   summertour10


Απονομές - Λήξη αγωνιστικής χρονιάς 2018-2019

Την Πέμπτη έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2018 - 2019 για τον ΟΣΘ με τις απονομές για το 13ο κύπελλο, το 3ο Πρωτάθλημα νέων μελών, το 1ο τουρνουά φιλικών αγώνων το αβαθμολόγητο τουρνουά στα Πλατανάκια Πανοράματος και του 1ου Αγώνα Αναγραμματισμών. Έκλεισε έτσι μία ακόμη αγωνιστική σκραμπλική χρονιά στον ΟΣΘ η οποία όμως είχε αρκετές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες: Εμπλουτίστηκε το αγωνιστικό μενού με 6 νέες διοργανώσεις και παιχνίδια (1ο Σουπερ Καπ, 1ο Λιγκ Καπ, 1ο τουρνουά φιλικών αγώνων νέων μελών, 1ο Τουρνουά Duplicate Scrabble, 1oς αγώνας Αναγραμματισμών, Αβαθμολόγητο Τουρνουά Πλατανάκια) πράγμα που έδωσε στα μέλη μας τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να διακριθούν περισσότερο και περισσότεροι στο αγαπημένο μας παιχνίδι. Επίσης, έδωσε τη δυνατότητα στον όμιλό μας να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει και άτομα από τους υπόλοιπους ομίλους σε αυτές τις διοργανώσεις (Ευχαριστούμε Αναστασία, Νίκη, Ρούλα, Εύα, Ζωή, Μάκη, Γιάννη, Βασίλη, Αλεξάνδρα, Βαρβάρα!) .

Η κύρια διοργάνωση όμως του ομίλου είναι το εσωτερικό πρωτάθλημα που διεξήχθη σε διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και με ρεκόρ συμμετοχών (44) με αποτέλεσμα να διεξαχθούν 893(!) παιχνίδια ώστε να αναδειχθεί τελικά Πρωταθλητής ο Γιώργος Μουζεβίρης. Τα ρεκόρ όμως δεν περιορίστηκαν εκεί. Αφού Θράσος Μυρσίνης και Αννίτα Κυπαρισσούδα έσπασαν τα κοντέρ και τα ρεκόρ σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες για τον ΟΣΘ (αλλά και πανελληνίως). Σε μία διοργάνωση όπου αναβαθμίστηκε και με το βραβείο «Ευ αγωνίζεσθαι», γιατί θετικό δεν είναι μόνο να κερδίζεις αλλά θετικό να αγωνίζεσαι με σεβασμό και προς τους αντιπάλους.

Διαφοροποιήσεις υπήρχαν και στο κύπελλο με αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής με σκοπό την αύξηση των παιχνιδιών ώστε να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον. Μία διοργάνωση πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις και με νικητή του Final – 4 τον Αποστόλη Παπαργυρίου!

Με ένα τουρνουά Θεσσαλονίκης (16 - 17 Μαρτίου 2019) που αποκόμισε πολύ καλές κριτικές για τη διοργάνωσή του είτε προφορικά είτε ηλεκτρονικά είτε γραπτώς (σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης) και με τον νικητή Παναγιώτη Τοπαλίδη να δηλώνει ότι ήταν ένα τουρνουά βγαλμένο από τα παλιά...

Το αγωνιστικό προφίλ του ΟΣΘ αποτυπώθηκε όμως και στα τουρνουά των άλλων ομίλων. Με το καλημέρα ήρθε η κατάκτηση του 11ου Τουρνουά Πτολεμαΐδας, το 2 3 στο τουρνουά της Βέροιας, ενώ στη Ρόδο έγινε το εκπληκτικό 1 2 3 4, σε ένα τουρνουά που συνδυάστηκε και με πανελλήνιο ρεκόρ καλύτερης επίθεσης. Η καλή μας αγωνιστική παρουσία επιβραβεύτηκε και στο Πανελλήνιο μιας και το Πρωτάθλημα Ελλάδας επέστρεψε στον ΟΣΘ μετά από 6 χρόνια ενώ στη Β κατηγορία την έκπληξη έκανε η Φωτεινή κατακτώντας τη 2η θέση!

Μία αγωνιστική χρονιά όμως που πλαισιώθηκε και από άλλες δράσεις παλιές και νέες, όπως το πεντάλεπτο της ετυμολογίας, τη λέσχη ανάγνωσης, τη παρουσίαση Μακροζωία και Σκραμπλ (ευχαριστούμε Ρούλα), τη συμμετοχή του Ομίλου στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού του Δ. Παύλου Μελά, τη συμμετοχή του Ομίλου στο «Άλμα Ζωής» (ευχαριστούμε Σοφία), την εκπαίδευση των νέων μελών, τις καθιερωμένες μας γιορτές για τα Χριστούγεννα, την Τσικνοπέμπτη κ.α. σε ένα χώρο ανακαινισμένο πιο λειτουργικό που σέβεται το περιβάλλον.

Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε, ευκαιρία λοιπόν για ξεκούραση ώστε με γεμάτες μπαταρίες να επιστρέψουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στις 2 Σεπτέμβριου για τη σεζόν 2019 – 2020 που νέες εκπλήξεις θα περιμένουν τους Οσθίτες. Μέχρι τότε ο καθένας μας μπορεί να χαλαρώσει κάνοντας τις διακοπές του, βουτώντας στη θάλασσα, παίρνοντας τα βουνά και τα λαγκάδια, ή παίζοντας μια φιλική παρτίδα σκραμπλ εκεί που θα παραθερίζει, είτε σε κανένα τουρνουά, όπως το 2ο Grand Prix (18 – 21 Ιουλίου 2019) το 10ο Τουρνουά Αρμενιστή (27 – 28 Ιουλίου 2019) ή το 4ο Τουρνουά Παραλίας Μαραθώνα (25 Αυγούστου 2019).

ΥΓ: Ευχαριστούμε το Ομότιμο καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας κ. Ι. Καζάζη που μας τίμησε με τη παρουσία του στις απονομές της 27ης Ιουνίου και για τη δωρεά των βιβλίων και των λεξικών από το ΚΕΓ στη βιβλιοθήκη του ΟΣΘ.

  


2ο Grand Prix Σκραμπλ

Η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.) διοργάνωσε το 2ο Grand Prix Scrabbleστο διάστημα 18-21 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Αιολίδες, που βρίσκεται στα Καλύβια Πεζούλας της λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για μία καινοτόμο ιδέα, η οποία φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τόσο αυτούς που επιθυμούν πολλούς αγώνες, όσο και αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν το σκραμπλ με διασκέδαση, τουρισμό και ξεκούραση, καθώς το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να υπάρχει άφθονος χρόνος για χαλάρωση, βόλτες και επαφή με τη φύση. Νικητές του τουρνουά αναδείχθηκαν ο Τάκης Παπαγιαννόπουλος, ο Μπάμπης Τοπάλογλου και η Εύα Ζέρβα.

Προκήρυξη     Τελική κατάταξη    Πληροφορίες - στατιστικά


2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στο Δήμο Παύλου Μελά

Ο Ο.Σ.Θ. συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, που διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά μεταμορφώνεται σε έναν απέραντο παιχνιδότοπο. Τις ημέρες Τρίτη 4, Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, τις ώρες 18.00 – 21.00, και με είσοδο ελεύθερη για τα παιδιά και τους συνοδούς τους από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Παύλου Μελά ανοίγουν την αγκαλιά τους και σας περιμένουν στην πιο μεγάλη γιορτή για τα παιδιά! Πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.pavlosmelas.gr/index.php/2015-01-02-08-22-46/topmenu-1454/13381-4-5-6-iouniou-2o-festival-paixnidioy-sto-proin-stratopedo-paylou-mela


1ος Αγώνας Αναγραμματισμών

Ο Ο.Σ.Θ. διοργάνωσε τον 1ο Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Mαϊου 2019 στον ΟΣΘ (Α.Μ.Ο. Γαλαξίας  Β, Όλγας 285) στις 18:00. Οι 3 πρώτοι παίκτες με την καλύτερη επίδοση ήταν ο Θράσος Μυρσίνης (ποσοστό 54,3%), η Εύη Κατσαούνη (52,8%) και ο Κύρκος Αικατερινάρης (52,5%).

  

     

Προκήρυξη 1ου αγώνα αναγραμματισμού


Λήξη 13ου Πρωταθλήματος - 13α γενέθλια Ομίλου

Με μεγάλη επιτυχία ο Ο.Σ.Θ. διοργάνωσε στις 12 Μαϊου 2019 τη βραδιά απονομών του 13ου Πρωταθλήματος Σκραμπλ, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 13α γενέθλια του Ομίλου. Το παρών έδωσαν σύσσωμα τα μέλη του Ομίλου καθώς επίσης και παλαιά–ιδρυτικά μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Οι 6 πρώτοι του 13ου Πρωταθλήματος που βραβεύτηκαν είναι -με σειρά κατάταξης- ο Γιώργος Μουζεβίρης (πρωταθλητής για 2η συνεχόμενη χρονιά), η Δήμητρα Τζάρα, ο Σωκράτης Αληχανίδης, ο Θράσος Μυρσίνης, ο Μπάμπης Τοπάλογλου και η Εύη Κατσαούνη. Βραβεια δόθηκαν επίσης για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ (Μπάμπης Τοπάλογλου), για τον υψηλότερο Μ.Ο. επίθεσης (Θράσος Μυρσίνης, 560 π.), για τα περισσότερα σκραμπλ σε έναν αγώνα (Αννίτα Κυπαρισσούδα, 8 σκρ.), για τη λέξη με τους περισσότερους πόντους (Μανώλης Στεφανής, 284 π.), για τη μεγαλύτερη άνοδο (Εύα Σίσκου, 13η θέση από 28η πέρυσι) κ.α. Η βραδιά έκλεισε με το κόψιμο της καθιερωμένης τούρτας γενεθλίων του Ομίλου.

champ13_winners

Tα ρεκόρ του 13ου πρωταθλήματος


"Μακροζωία: O απόλυτος οδηγός"

"Μακροζωία, ο απόλυτος οδηγός" - "σκραμπλ και μακροζωία". Τετάρτη 8 Μαίου 2019, 7 μ.μ. Μια πολύ όμορφη βραδιά, μια συζήτηση που μας άνοιξε άλλους ορίζοντες! Μια καλή γεύση από ολα όσα πρέπει να ξέρουμε για να κόψουμε την βλαβερή συνήθεια ... της γήρανσης και να ζήσουμε χρόνια πολλά και ποιοτικά! Ευχαριστούμε πολύ την Ρούλα Γκολιου και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!


13ο Κύπελλο

Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Θ. προκήρυξε το 13ο του Κύπελλο 2019. Οι αγώνες θα διεξάγονται αποκλειστικά στο χώρο του Ο.Σ.Θ. από τη Δευτέρα 6 Μαϊου έως την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Προκήρυξη 13ου Κυπέλλου


15ο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκραμπλ

Η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.) διοργάνωσε το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ, στις 3,4 και 5 Μαΐου 2019 στο Ξενοδοχείο MARATHON BEACH RESORT στη Νέα Μάκρη Αττικής. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 κατηγορίες με βάση τα τρέχοντα ratings.  Στην Α' κατηγορία διεξήχθησαν 10 γύροι, ενώ στη Β' κατηγορία 9, με το ελβετικό σύστημα. Νικητής στην Α' κατηγορία αναδείχθηκε ο Θράσος Μυρσίνης (Ο.Σ.Θ.) ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Ευανθία Τσαλαπάτη (Ο.Σ.Α.Π.) και ο Σταύρος Πετρόπουλος (Ο.Σ.Κ.). Νικητής στη Β' κατηγορία αναδείχθηκε η Ζωή Μπουλερού (Ο.Σ.Α.Π.) ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Φωτεινή Μπεντίλα (Ο.Σ.Θ.) και ο Άκης Καραϊωσηφίδης (Ο.Σ.Α.Π.).

15ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκραμπλ     

Προκήρυξη πρωταθλήματος   Η τελική κατάταξη   Πληροφορίες - στατιστικά


13α γενέθλια ΟΣΘ

Ο Αμερικανός Άλφρεντ Μόσερ Μπατς (1899–1993) ήταν ο εφευρέτης, το 1938, του επιτραπέζιου παιχνιδιού Σκραμπλ. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου το 1899. Στις 13 Απριλίου το 2006 "γεννήθηκε" (τι σύμπτωση) και ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, που έτσι έκλεισε 13 χρόνια ζωής!
Χρόνια πολλά λοιπόν, χρόνια μας πολλά κι ας ευχηθούμε ο όμιλος μας να μεγαλώσει και να επιζήσει στους αιώνες!

Με σκραμπλικές ευχές!
Το ΔΣ


1o Τουρνουά Duplicate Σκραμπλ (Βελγική Παραλλαγή)

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το 1o Τουρνουά Duplicate Σκραμπλ (Βελγική Παραλλαγή) Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στο ισόγειο του κτιρίου του Α.Μ.Ο. «Γαλαξίας» (Β. Όλγας 285). Συμμετείχαν συνολικά 25 παίκτες, μεταξύ των οποίων και μέλη των Ομίλων Αθηνών-Πειραιώς, Βέροιας και Πτολεμαϊδας. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Θράσος Μυρσίνης (ΟΣΘ) ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα ο Σωκράτης Αληχανίδης (ΟΣΘ) και ο Μάκης Παπασταυρίδης (ΟΣΑΠ).

         

Προκήρυξη τουρνουά   Πίνακας βαθμολογίας   Απονομές βραβείων


13ο εαρινό τουρνουά σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) διοργάνωσε το 13ο του εαρινό τουρνουά σκραμπλ, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Υπήρξαν 95 συμμετοχές από 8 πόλεις της Ελλάδας: 41 από Θεσσαλονίκη, 25 από Αθήνα, 12 από Πτολεμαϊδα, 10 από Βέροια, 4 από Καστοριά και 1 από Ρόδο, Πάτρα και Αγρίνιο. Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Τοπαλίδης από τον όμιλο Πτολεμαϊδας, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η Βασιλική Πουλερέ και ο Τάκης Παπαγιαννόπουλος από τον όμιλο Αθηνών-Πειραιώς.

tournament13  thes13_winners   thes13_all

Προκήρυξη τουρνουά   Η τελική κατάταξη   Πληροφορίες - στατιστικά


1ο Λιγκ Καπ Θεσσαλονίκης

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ.) διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Λιγκ Καπ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο κτίριο του Α.Μ.Ο. Γαλαξίας. Συμμετείχαν συνολικά 30 παίκτες και νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Τζάρα, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν ο Χαράλαμπος Τοπάλογλου και η Μπέτυ Χατζηαντωνίου αντίστοιχα.

     

  

Προκήρυξη


 
Δημοσκόπηση
Πόσο καιρό παίζετε Σκραμπλ;
 
Πόσοι είναι online
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση